• ERFGOED & STREEKONTWIKKELING

  Wesp ontwikkelde 3 cd's en bijhorende tournees rond volksverhalen, natuurschoon en erfgoedsites.

  broken image

  Soundtrack van de Demerbroeken

  “Heerlijk verhalend luisteralbum, met knappe teksten en boeiende instrumentale passages.” -Rootstime.be

  In 2011 gingen Lennaert Maes en Andries Boone op zoek naar de roots van Zichem en omstreken. Dat resulteerde in de cd ‘Soundtrack van de Demerbroeken’. De 12 songs op de plaat gaan over volksfiguren als Wannes Raps en Pastoor Munte, over de stroming van de Demer, over de liefde van oever tot oever, en over hoe vroeger en nu in elkaar verweven zijn.

   

  Web - Facebook

  broken image

  iet me ziel - Leuven in liedjes

  ”Iet me ziel zal u verbazen. Het is in wezen een vertelplaat met luisterliedjes. Maar de uitgebreide en gevarieerde bezetting en de hoge lat  zullen u verbazen." (Jan Delvaux)

  ‘Iet me ziel’ is een cd rond de stad Leuven, bezield door Lennaert Maes en Andries Boone. Lennaert en Andries vonden heel wat gastzangers bereid om de stad te bezingen. Zo zingen oa PP Michiels, Big Bill en Klaas Delrue een nummer op de plaat. De introductie bij de cd is van de hand van Belpop-man Jan Delvaux. De illustraties zijn van Reinhart Croon.

   

  Web - Facebook

  broken image

  Als de Nacht

  ”True Blood in Vlaanderen … Verzorgd en creatief.” **** (De Standaard)

  De cd ‘Als de nacht’ is geïnspireerd op eeuwenoude verhalen. Lennaert brengt ze samen met Andries Boone en meestergitarist Pé Reynders tot leven op enkele bijzondere locaties. Op de cd krijgen de heren daarbij de hulp van gastzangers als Nele Van den Broeck en Tom Theuns.

    

  Web - Facebook